donderdag 5 september 2013

Alcoholvrije Cocktails!

Heey!


Met dit warme weer, hier is het 31 graden pff, vind ik het lekker om koude drankjes te drinken. In de achtertuin of op een terrasje zitten en van mijn drankje genieten, heerlijk! Ice Tea met een schijfje citroen of lekkere koude limonade. Dat is natuurlijk wel lekker, maar cocktails zijn veel leuker om te zien, en ook super lekker! Maar alcohol komt sneller aan als het warm weer is... Daarom hier een paar alcoholvrije cocktails, die worden virgin cocktails genoemd! 
De Virgin Mary
Dit heb je nodig:
-150 ml tomatensap
-30 ml vers citroensap
-Een scheutje Worcestershire saus
-Een druppel tabasco
-Zout
-Zwarte peper
-Een Selderijstengel

Schenk de tomatensap, de citroensap, de Worcestershire saus en de tabasco in een met ijs gevuld longdrinkglas. Doe er wat peper en zout bij om het op smaak te brengen en serveer 'De Virgin Mary' met een selderijstengel.

Alcoholvrije Mojito
Dit heb je nodig:
-10 blaadjes munt
-Een paar ijsklontjes
-Ongeveer een halve beker cranberrysap
-Een halve limoen
-4 theelepels suiker
-Ongeveer een kwart beter 7up
-Een rietje

Doe de halve limoen en de suiker in een niet te groot glas/beker en vermaal dit tot een sapje, de schil van de limoen moet erin blijven zitten. Sla met je handen op de blaadjes munt totdat de geur er vanaf komt en doe dit in de beker. Vul het glas tot de helft met ijsklontjes en roer alles goed door. Voeg de cranberrysap tot ongeveer de helft van het glas en roer het weer goed door. Vul de beker tot de bovenkant met ijsklontjes, doe 2 rietjes erin en vul het glas dan tot de bovenkant met 7up. 

Shirley Temple
Dit heb je nodig:
-125 ml sinaasappelsap
-125 ml koolzuurhoudende limonade
-1 eetlepel grandine siroop
-Een kers
-Een rietje

Schenk de sinaasappelsap en de limonade in een glas. Doe de grenadine siroop erbij en laat het naar de bodem zinken. Doe de kers en het rietje in het glas, en klaar!

Ik hoop dat jullie het leuk, en lekker, vonden en snel een van de cocktails gaan maken! 

Lots of Love, Roxane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten